Rapencross Lokeren is op zaterdag 26 september toch de opener van het veldritseizoen

De Rapencross van Lokeren zal dan toch plaats hebben op zaterdag 26 september en is zo de opener van het velkdritseizoen. Het schepencollege van de stad Lokeren gaf hieromtrent vandaag/maandag zijn goedkeuring. De locatie blijft behouden in het Lokerse Park ter Beuken. De cross heeft plaats zonder publiek en enkel wedstrijden voor vrouwen en mannen elite gaan door. De crossen voor nieuwelingen en junioren werden geannuleerd.

“Wij zijn blij dat we alsnog de Rapencross mogen organiseren, zij het dan zonder publiek of VIP’s, noch jeugdwedstrijden”, stelde organisator Bram De Brauwer. “Wij kunnen in de huidige coronaomstandigheden niet anders dan zonder publiek te organiseren. Ook al is dit een financiële aderlating. Wij hebben er zo lang voor gevochten om van de Rapencross de opener van het veldritseizoen te maken. Dat maakt het publicitair zeer belangrijk allemaal. We zouden niet graag hebben dat er kapers op de kust komen en onze datum afnemen. Vandaar dat wij absoluut wilden dat er een cross was op 26 september.”

In 2023 staat in het Lokerse Park ter Beuken het Belgisch kampioenschap veldrijden geprogrammeerd. “Juist daarom willen we ook dit jaar organiseren”, aldus De Brauwer. “We willen alle mogelijke generale repetities hebben in aanloop naar dat BK. We kunnen zo eventueel nog schaven waar nodig zodat de titelstrijd in de beste omstandigheden kan verlopen. Het is natuurlijk bijzonder jammer dat we dit jaar moeten organiseren zonder publiek. De Rapencross leeft bij de mensen hier. De interesse voor deze editie was zeer groot maar het heeft niet mogen zijn. Wij zijn alvast heel blij dat er alsnog een Rapencross komt dit jaar, ook al is dit onder zeer strenge coronamaatregelen.”